T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu

Verimli Ders Çalışma-1

Okulumuz rehberlik servisi tarafından verimli ders çalışma konusunda velilerimize yönelik yayın hazırlama çalışması yapılmıştır.

Verimli Ders Çalışma Nedir?

Verimli ders çalışma belirli bir hedef doğrultusunda yapılan ve zamanın planlı şekilde kullanıldığı çalışma biçimidir. Verimli ders çalışma sonradan öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir beceridir. Öğrencilerin bu beceriyi öğrenmesi ve geliştirmesi desteklenebilir. Verimli ders çalışma masa başında saatlerce kalitesiz çalışma gerçekleştirmektense bir hedef ve plan doğrultusunda kaliteli ve kalıcı bir başarıyı amaçlamaktadır.

Verimli ders çalışma teknikleri sırasıyla hedef belirleme, planlı çalışma, tekrar etme ve konu eksikliklerini belirlemektir. Öğrencinin ders çalışma konusunda ilk adımı atmasını destekleyecek olan unsur hedef belirlemektir. Hedefini belirleyen öğrenci motivasyonla ders çalışmaya başlayacaktır. Verimli ders çalışma teniklerinin ikincisi olan planlı çalışma son derece önemlidir. Öğrencinin zamanını etkili planlayarak bütün derslere dengeli ve yeteri düzeyde ulaşmasını sağlayacaktır.Ardından öğrencinin çalıştığı derslerin tekrarını yapması öğrenmeyi kalıcı hale getirecektir. Tekrarlar günlük, haftalık ve aylık olarak planlanabilir.Son olarak bütün derslerini çalışan öğrenci konu eksikliklerini belirleyerek onları tamamlamaya yönelik çalışmalarını planlayabilir.

 

Verimli Ders Çalışma Konusunda Ebeveynlere Öneriler

1.Çocğunuza ders çalışabileceği uygun ortamı ve imkanları saylayabilirsiniz.

2.Çocuğunuzun biricik olduğunu göz önünde bulundurarak ona yaklaşabilirsiniz.

3.Çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerini gözlemleyip geliştirebileceği şekilde onu destekleyebilirsiniz.

4.Çocuğunuzu ders çalışma konusunda motive edebilirsiniz.

5.Çocuğunuzun ders başarısı ne olursa olsun onu sevdiğinizi hissetirmeniz özgüvenini artıracaktır.

6.Çocuğunuzun hedefini belirlemede ona yardımcı olabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2023 - Güncelleme: 18.12.2023 11:01 - Görüntülenme: 80
  Beğen | 0  kişi beğendi