Verimli Ders Çalışma -2

Okul rehberlik servisi tarafından verimli ders çalışma konusunda velilere yönelik yayın çalışması hazırlanmıştır.

Değerli velilerimiz,

Çoğu öğrenci verimli ders çalışma konusunda zorluk yaşamaktadır. Bu zorluk çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Bunlar:

• Yanlış çalışma alışkanlığı
  • Temel bilgi eksikliğinden dolayı dersi anlayamamak
  • Öğrencilerin küçük yaşta itibaren çalışma alışkanlığı edinmemiş olması

Bu sebepler arasında en yaygın olanı yanlış çalışma alışkanlıklarıdır. Yanlış çalışma alışkanlıkları

• Amaçsız çalışma
  • Plansız ve programsız çalışma
  • Evin değişik yerlerinde çalışma
  •  Uzanarak çalışma
  • Kaynaklardan yararlanmama
  •  Dersten korkma
  • Dersle ilgili ön yargılar

Verimli Ders Çalışma

Belirlenen bir amaç doğrultusunda zamanı planlı ve programlı kullanarak ders çalışmaktır. Verimli ders çalışma teknikleri ; amaç belirleme, planlı çalışma alışkanlığı,çalışma ortamının düzeni ve sağlıklı yaşamdır.

Amaç belirleme çalışmaların belli bir hedef doğrultusunda başlatılmasıdır.  Yaptığı işin amacını bilen öğrenci bu işi benimseyip daha verimli ders çalışır. Çalışmalarını daha da somutlaştırır. Planlı çalışma alışkanlığı ise öğrencinin her derse daha rahat zaman ayırmasını ve derslere dengeli çalışmasını sağlar. Öğrencinin çalıştığı derslerden verim alması için çalıştığı ortamın düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Çalışma ortamı sessiz ,sakin,yeteri kadar ışık almalı ve dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış olmalıdır. Son olarak öğrencinin beslenmesine ve uyku düzenine dikkat etmesi gerekir.

Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 10:57 - Görüntülenme: 35